Kadõrov: Venemaa peab asuma rünnakule

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tšetšeenia Kremli-meelse liidri Ramzan Kadõrovi hinnangul soovivad lääneriigid hõivata kogu Kaukaasia, mistõttu peab Venemaa asuma rünnakule.


33-aastane Moskvast võimule aidatud Tšetšeenia president ütles Briti väljaandele Telegraph antud intervjuus, et mullune augustisõda oli osa lääneriikide vandenõust, mille eesmärgiks on hõivata kogu Kaukaasia piirkond.

«Kui nad saavad kontrolli Kaukaasia üle, siis võib öelda, et nad kontrollivad peaaegu kogu Venemaad, sest Kaukaasia on meie selgroog,» arvas Kadõrov, kelle hinnangul peaks Venemaa valitsus töötama välja strateegia ja asuma rünnakule.

«Gruusia, Lõuna-Osseetia, Ukraina - kõik see jätkub ja jätkub. Need on Venemaa haiguskolded. Miks me peaksime pidevalt kannatama, kui võime probleemi alatiseks likvideerida? Me oleme võimas jõud, meil on kõik olemas: armee, tehnoloogia. Me peame ründama.»

Ühtlasi eitas Kadõrov kuuldusi, nagu oleks Moskva-Peterburi reisirongiga Nevski Ekspress 27. novembril aset leidnud terrorirünnaku taga olnud kaukaaslastest islamiäärmuslaste rühmitus eesotsas iseseisvuslaste poolt välja kuulutatud Tšetšeenia Itškeeria vabariigi presidendi Doku Umaroviga.

Kadõrov kiitis Tšetšeenia julgeolekujõudude tegevust võitluses mässulistega ja süüdistas lääneriike sisside rahastamises. «Lääs finantseerib neid. Ma teatan ametlikult: need, kes hävitasid Nõukogude Liidu, need kes soovivad hävitada Venemaa Föderatsiooni, seisavad nende taga.»

Lisaks kiitis Kadõrov intervjuus Venemaa peaministrit Vladimir Putinit, kuid ei maininud kordagi president Dmitri Medvedevit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles