Ilmselt vaimuhaige naine tõukas paavsti jõulumissa alguses pikali

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI jõulumissal.
Paavst Benedictus XVI jõulumissal. Foto: AFP / Scanpix

Paavst Benedictus XVI kukkus öise jõulumissa alguses, kuna üks naisterahvas surus end vastu missalisi kirikupeast eraldavat barjääri.

Vatikani pressiesindaja isa Federico Lombardi sõnul võis naine barjääri vastu hüpata vaimse ebastabiilsuse tõttu, vahendas AFP.

Intsident toimus, kui Benedictus XVI oli sisenemas Püha Peetruse basiilikasse, et alustada traditsioonilist jõuluöö missat.

82-aastane kirikupea sai ilma kõrvalise abita tagasi jalule ning jätkas oma teekonda peaaltari suunas. Kirikuliste seas läks pärast vahejuhtumit sahinaks ning paavsti ümbritsevad kirikutegelased näisid samuti ärevil olevat, kuid Benedictus XVI liikus täiesti rahulikult altari juurde ning alustas teenistust vahejuhtumile vähimatki tähelepanu pööramata.

Naine, kelle Vatikani politsei kinni pidas, jõudis pikali lükata ka kardinal Roger Etchegaray, kes viidi igaks juhuks haiglasse läbivaatusele.

Tegu on juba teise aastaga järjest, kui turvateenistus oma tööga hakkama ei saa, ka eelmise aasta jõulumissa ajal suutis üks naine tungida üle eraldusbarjääri ning jõuda paavstile üsna lähedale enne, kui turvatöötajad ta põrandale paiskasid.

Jõulumissa algas tavapärase südaöö asemel kell 22 kohaliku aja järgi, nii otsustas Vatikan paavsti kõrgele eale viidates juba mitu kuud tagasi.

Lombardi sõnul ei ole siiski vähimatki põhjust muretsemiseks, sest kirikupea tervis on tema kõrge vanuse kohta täiesti korras. Tema sõnul muudeti teenistuse algusaega seetõttu, et Püha Isa saaks talle üldiselt kohustusterohkel päeval veidi inimlikumal ajal puhkama minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles