Nogaideli lubab Gruusias võimu vahetumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili augustisõjas langenute memoriaali avamas.
Gruusia president Mihheil Saakašvili augustisõjas langenute memoriaali avamas. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia endine peaminister Zurab Nogaideli on kindel, et 2010. aasta kujuneb «Saakašvili režiimi jaoks viimaseks».

«Võim vahetub. Ma luban teile seda. Minu astutud sammud on juba iseenesest poliitiline võit. Seda näeb ka president Mihheil Saakašvili reaktsioonist,» ütles opositsioonilise Liikumise Õiglase Gruusia Eest juht Nogaideli reedel Thbilisis ajakirjanikele.

Tema veendumuse järgi peab võimuvahetus käima valimiste kaudu, «seepärast ei tohi lasta võimudel valimistulemusi võltsida».

«Ma kordan veel kord, et kavatsen taastada suhted Venemaaga, sellega me säilitame šansi Gruusia ühendada ja päästa. Mis puutub võimuvahetusse, siis seda ei ole ma Moskvas kunagi ega kellegagi arutanud. Selle küsimuse üle otsustab gruusia rahvas,» ütles Nogaideli.

Tema sõnul käis ta Moskvas arutamas Gruusia-Vene suhteid ja nende arenguperspektiive, gruusia teismeliste vabastamist Tshinvali vanglast, lennuühenduse taastamist ja Khuthaisis lammutatud sõjamemoriaali koopia püstitamist Moskvasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles