USA palub lennufirmadel turvameetmeid tugevdada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julgeolekutöötajad Detroidi lennujaamas.
Julgeolekutöötajad Detroidi lennujaamas. Foto: AP / Scanpix

Ühendriigid on kutsunud maailma lennufirmasid rakendama USAsse suunduvatel lendudel senisest rohkem turvameetmeid pärast eilset katset lasta õhku Amsterdamist Detroiti suundunud lennuk, teatasid täna Hollandi võimud.


Hollandi riikliku terrorismivastase talituse NCTB pressiesindaja Judith Sluiter ütles AFP-le, et turvameetmeid suurendatakse piiramata ajaks ning et lisameetmete all mõeldakse muu hulgas reisijate läbiotsimist ja suuremat kontrolli käsipagasi üle.

Hollandis jõustusid uued meetmed täna hommikul pärast seda, kui USA võimud esitasid riigile ametliku palve. Amsterdami Schipholi lennujaama teatel ei mõjuta turvanõuded lendude väljumisaega.

Al-Qaedaga seotud nigeeria mees üritas eile Detroiti teel olnud reisilennukis lõhkeseadeldist detoneerida, kuid kaasreisijad ja meeskonnaliikmed suutsid teda takistada. Nigeerlane võeti pärast lennuki maandumist vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles