Assad: USA peab lõpetama Süüria mässajate relvastamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria režiimi toetaja eile Damaskuses, käes samal päeval oma 48-aastast sünnipäeva tähistanud Bashar al-Assadi pilt.
Süüria režiimi toetaja eile Damaskuses, käes samal päeval oma 48-aastast sünnipäeva tähistanud Bashar al-Assadi pilt. Foto: SCANPIX

Washington peab lõpetama Süüria ülestõusnute relvastamise ja sõjajõuga ähvardamise, kui ta soovib Süüria keemiarelvade kontrolli alla võtmise plaani teostumist, ütles president Bashar al-Assad täna Vene telekanalile.

«Kui me näeme, et Ameerika Ühendriigid tõesti soovivad meie piirkonnas stabiilsust ning lõpetavad ähvardused ja sekkumisplaanid, aga ka terroristide relvadega varustamise, siis võime uskuda, et vajalikud sammud on võimalikud,» ütles Assad usutluses Rossija 24-le ja lisas, et Washington peaks loobuma ähvarduspoliitikast.

Süüria president andis mõista, et tema on valmis rahvusvahelisele survele alluma.

«Süüria saadab mõne päeva pärast ÜRO-le ja Keemiarelvade Keelustamise Organisatsioonile (OPCW) taotluse ja seejärel valmistatakse ette tehnilised dokumendid kokkuleppe allkirjastamiseks,» ütles Assad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles