Prantsusmaa suurendab toetust Süüria opositsioonile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Francois Hollande
Prantsusmaa president Francois Hollande Foto: SCANPIX

Prantsusmaa, Saudi Araabia, Araabia Ühendemiraadid ja Jordaania leppisid reedel kokku, et suurendavad toetust Süüria opositsioonile, teatas presidendi ametkonna eestkõneleja.

President Francois Hollande ja kolme riigi välisministrid kohtusid Pariisis, kus lepiti kokku «tugevdada rahvusvahelist toetust demokraatlikule opositsioonile, et nad suudaksid režiimi rünnakutele vastu seista».

Prantsusmaa välisministeerium tegi varem päeval avalduse, milles tõdeti, et Süüria režiimi teade ühinemisest keemiarelvi keelustava konventsiooniga ei ole piisav ning vaja on ÜRO Julgeolekunõukogu siduvat resolutsiooni.

«Süüria režiimi avaldused on kindlasti väga kasulikud, kuid ka kindlasti ebapiisavad," ütles Prantsuse välisministeeriumi kõneisik Philippe Lalliot ja lisas: "Vaja on resolutsiooni, kuna oma olemuselt on see siduv tekst.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles