Hispaania nõuab Lätilt selgitust Katalooniat puudutava avalduse kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katalaanid 400-kilomeetrises inimketis.
Katalaanid 400-kilomeetrises inimketis. Foto: SCANPIX

Hispaania välisminister kutsus eile Läti suursaadiku konsultatsioonideks välja, et saada selgitust peaminister Valdis Dombrovskise Kataloonia iseseisvust puudutava avalduse kohta, vahendas uudisteagentuur Reuters välisministeeriumi avaldust.

Dombrovskis ütles intervjuus Kataloonia uudisteagentuurile ACN, et Läti võib teoreetiliselt toetada Kataloonia iseseisvust, juhul kui see saavutatakse legitiimse protsessiga, edastas veebileht Vilaweb reedel.

Läti peaministri sõnul peab Hispaania valitsus otsima võimalusi läbirääkimisteks Kataloonia autonoomse piirkonnaga pärast 11. septembri inimketti, millest väidetavalt võttis osa 1,6 miljonit inimest.

«Kui rahvas on väljendanud oma selget tahet läbi viia referendum, siis tuleks tõesti otsida viise, kuidas sellele vastata.»

Dombrovskis tunnistas, et ei oska Hispaania konstitutsiooni mitte-tundva inimesena kommenteerida, miks peaminister Mariano Rajoy keeldub katalaanidega läbi rääkimast, kuid märkis, et meeleavaldusega anti edasi tugev sõnum.

Läti valitsusjuhi sõnul ei ole Lätil Kataloonia võimaliku iseseisvuse kohta ametlikku seisukohta, kuid juhul kui see saavutatakse legitiimse protsessiga, võib Läti seda teoreetiliselt toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles