Sansibari president nõudis happerünnakute korraldajate tabamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sansibari president Ali Mohammed Shein (vasakul)
Sansibari president Ali Mohammed Shein (vasakul) Foto: SCANPIX

Tansaania liiduriigi Sansibari president Ali Mohammed Shein kutsus laupäeval saarlasi üles ühendama jõud, et tabada kurjategijad, kes on rünnanud turiste ja preestrit happega.

«Me ei saa elada jätkuvas hirmus ja lasta kurjategijatel rünnata happega inimesi. Nende kurjategijate ühendus tuleb hävitada ja rahvas peaks aitama selle probleemi lahendamisel,» ütles Shein ajakirjanikele, kui külastas haiglas reedeses happerünnakus raskelt viga saanud katoliku preestrit.

Eakale vaimulikule Amselmo Mwangambale visati hapet näkku, kui ta jalutas kesklinnas.

Sansibari politseiülema Mussa Ali Mussa sõnul on mitmeid inimesi seoses rünnakutega üle kuulatud, kuid kedagi pole veel vahistatud.

«Kuid me saame nad kätte,» lubas Mussa.

Eelmisel kuul visati hapet näkku kahele Suurbritanniast pärit noorele naisele, kes töötasid mõlemad saarel vabatahtlike õpetajatena. Kurjategijate tabamiseni viiva informatsiooni eest on kohalikud võimud välja pannud 4500 eurot.

Rünnakute motiivid ei ole siiani selged, kuid riigis on viimastel aastatel kasvanud pinged moslemienamuse ja kristlaste vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles