Viieaastase vägistamine tõi kaasa protestid üle Pakistani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapse kodulinnas Lahores korraldatud meeleavaldusel muuseas ka imiteeriti vägistamist.
Lapse kodulinnas Lahores korraldatud meeleavaldusel muuseas ka imiteeriti vägistamist. Foto: SCANPIX

Inimõiguslased korraldasid eile üle Pakistani meeleavaldusi, et avaldada pahameelt viieaastase tüdruku vägistamise pärast riigi idaosas Lahore linnas. Kuritöö ohvriks langenud lapse seisund on viimastel andmetel stabiilne.
 


Politseile pole siiani selge, kes rünnaku toime pani. Kinni on peetud mitmeid kahtlusaluseid, kes on aga enamasti pärast küsitlemist taas vabadusse lastud.

Viieaastane tüdruk rööviti ja vägistati neljapäeval ühest Lahore vaesemast linnajaost. Ta leiti kella 8 ajal reede hommikul ühe haigla juurest.

«Tema seisund on suhteliselt stabiilne, kuid ta on jätkuvalt intensiivraviosakonnas,» ütles last raviva haigla esindaja doktor Farzand Ali. Arstide sõnul vägistati last rünnaku käigus korduvalt.

Politsei esindaja Zulfiqar Hameedi sõnul on küsitletud mitut kahtlusalust, kuid ametlikult vahistatud pole kedagi. «Me tegeleme uurimisega ja loodame saavutada edu, kuid siiani pole kedagi tuvastatud ega ametlikult vahistatud,» tunnistas ta.

Inimõiguslased ja mittetulundusorganisatsioonide esindajad korraldasid proteste nii eile kui täna. Üle Pakistani toimunud meeleavaldustel nõuti süüdlaste vahistamist.

Vihaseid postitusi tuli rohkelt ka Pakistani sotsiaalmeediasse ning eratelekanaleid täitsid reportaažid tüdrukust ja tema katsumustest.

Vägistajate vastutusele võtmine on Pakistanis tihti väga keerukas ja naisi koheldakse sealses süsteemis tihti kui teisejärgulisi kodanikke.

2011. aasta aprillis kinnitas Pakistani ülemkohus õigeksmõistvat otsust viiele mehele, kes esialgu olid mõistetud surma Mukhtar Mai nimelise tüdruku vägistamise eest.

Mai grupivägistati külavanemate nõukogu otsusel karistuseks selle eest, et tema tol hetkel vaid 12-aastasel vennal olid väidetavalt sobimatud suhted naisega rivaalitsevast klannist.

Kohalik kohus mõistis Mai vägistamise eest kuus meest surma. Kõrgeima astme kohus mõistis neist viis aga 2005. aasta märtsis õigeks ja muutis kuuenda karistuse eluaegseks vangistuseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles