USA mereväe peakorteri tulistamises on surnuid ja haavatuid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA politseihelikopter tõmbamas täna Washingtonis korviga üles ühte arvatavatest ohvritest.
USA politseihelikopter tõmbamas täna Washingtonis korviga üles ühte arvatavatest ohvritest. Foto: SCANPIX

Relvastatud isikud avasid täna hommikul USA pealinnas Washingtonis sõjalaevastiku peakorteris tule ning tapsid mitu ja haavasid kuni kümmet inimest, teiste seas politseinikku, teatasid kaitseministeerium, merevägi ja ajakirjandus.

Washingtoni politseijuhi Cathy Lanieri sõnul on üks tulistaja tapetud, kuid neid võis olla kokku kolm. Kahe ülejäänud võimaliku kahtlusaluse asukoht on teadmata, lisas ta.

Lanier ei soostunud täpsustama hukkunute arvu, öeldes vaid, et neid on mitu.

BBC ja uudisteagentuur AP nimetasid ametnikel viidates tapetute arvuks kuus, Washington Posti andmeil sai surma üheksa inimest.

Politsei ja föderaalteenistused on Valgest Majast ja Kapitooliumist mõne kilomeetri kaugusel asuva sõjaväekompleksi ümber piiranud.

«Kohal on kiirabi, mereväe administratiivkeskuse töötajatel on korraldus varjuda,» teatas merevägi avalduses, mille kohaselt politsei sisenes tulistaja otsingutel kompleksi hoonesse nr 197.

Tulistamise tõttu peatati Washingtoni Reagani lennuväljal pooleteiseks tunniks väljuvad lennud.

Varem teatas merevägi, et kell 08.20 hommikul (15.20 Eesti aja järgi) tulistati ühes kompleksi hoones vähemalt kolm lasku.

USA mereväe Washingtoni Navy Yardi peakorteris, mis tegeleb hangete ja laevaehitusega, töötab umbes 3000 inimest. Lisaks asub kompleksi territooriumil USA mereväe ülema residents ja muuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles