Washingtonis 12 inimest tapnud mees oli äkkvihaga budismihuviline

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aaron Alexis.
Aaron Alexis. Foto: SCANPIX

USA pealinna Washingtoni mereväe peakorteris 12 inimest maha lasknud Aaron Alexis oli endine reservist, kes tundis huvi budismi vastu, kuid ei suutnud oma raevuhooge taltsutada, ütlesid ametnikud täna, tõdedes, et tõsiseid vaimseid probleeme oli mehel varemgi.

Võimude andmetel tegutses 34-aastane endine reservist ning kaitseministeeriumi lepinguline töötaja üksinda, sõjaväevormi kandnud tulistaja sai tulevahetuses politseiga surma.

Alexise motiivides ei ole seni selgust saadud. USA õiguskaitseametnikud ütlesid uudisteagentuurile Associated Press, et ta kannatas paranoia ja unehäirete all ning kuulis peas hääli.

Perekonnaliikmete sõnul oli 34-aastast meest augustist alates ravitud.

Merevägi ei olnud oma lepingulist kaastöötajat psüühiliselt ebasobivaks tunnistanud ning tal oli õigus siseneda oma ID-kaardiga kompleksi, kus töötas 18 000 inimest.

Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) ja mereväe teatel oli Alexis Texase osariigist Fort Worthist pärit endine mereväe reservist, kes teenis laevastiku logistilises tugiüksuses aastatel 2007-2011. Võimude sõnul oli teda varem Texases kriminaalkorras karistatud.

Telekanali CNN andmeil vabastati ta mereväest üleastumiste tõttu.

Alexis oli kaitseministeeriumi heaks töötanud arvutifirma Hewlett-Packard lepinguline töötaja. «Aaron Alexis töötas HP lepingulise töötajana mereväe ja merejalaväe varustuse uuendamise kallal,» ütles ettevõtte pressiesindaja Michael Thacker e-kirja teel.

«Ta oli HP alltöövõtjast ettevõtte «The Experts» töötaja, kelle ülesanne oli uuendada mereväe ja merejalaväe sisevõrgus kasutatavat varustust,» lisas Thacker.

Alexisel oli rünnaku ajal kolm relva: automaat AR-15, püssi ja käsirelv, mille ta sündmuspaigale tulnud politsenikult ära võttis, ütlesid korrakaitsetöötajad.

Pealtnägijate väitel tulistas ta kõrgemalt korruselt aatriumis asuvat restorani ning avas inimeste pihta tule veel ühes teisel korrusel asuvas koridoris. Kaheksa inimest sai viga, kolmel neist on kuulihaavad, ütles major Vincent Gray ja lisas, et eeldatavasti jäävad kõik kannatanud ellu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles