Vene asevälisminister kohtub Süüria presidendiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asevälisminister Sergei Rjabkov (vasakul) koos Süüria välisministri  Walid al-Muallemiga Damaskuses.
Vene asevälisminister Sergei Rjabkov (vasakul) koos Süüria välisministri Walid al-Muallemiga Damaskuses. Foto: SCANPIX

Vene asevälisminister Sergei Rjabkov kohtub täna Damaskuses Süüria presidendi Bashar al-Assadiga, ütles Süüria suursaadik Moskvas Riyad Haddad.

«Kohtumine leiab aset täna,» ütles Haddad uudisteagentuurile Interfax.

Rjabkov ütles eile pärast kohtumist Süüria välisministri Walid al-Muallemiga, et Vene delegatsioon andis edasi välisminister Sergei Lavrovi ja tema USA kolleegi John Kerry Genfi kohtumisel saavutatud Süüria keemiarelvade hävitamise kokkuleppe üksikasjad.

Lisaks selgitati Süüriale huvi pakkuvaid aspekte ja rõhutati vajadust edastada keemiarelvaarsenali puudutavad andmed täpselt ja õigeaegselt Keemiarelvade Keelustamise Organisatsioonile (OPCW) ning toonitati selle organisatsiooni keskset rolli Süüria keemiarelvade hävitamises.

Süüria omakorda esitas Vene poolele tõendid ülestõusnute seotusest 21. augusti keemiarünnakuga Damaskuse lähedal, milles Lääs süüdistab president Bashar al-Assadi režiimi.

«Vastavad materjalid anti Vene poolele üle. Meile öeldi, et need on tõendid mässajate seotusest keemiarünnakuga,» ütles Rjabkov pärast kohtumist Vene uudisteagentuuridele.

Asevälisminister lisas, et Venemaa ei ole rahul ÜRO raportiga keemiarünnaku kohta, sest see on valikuline ja eirab teisi episoode.

«Täieliku pildita ei saa me kirjeldada järelduste iseloomu millegi muu kui politiseeritu, erapooliku ja ühepoolsena,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles