Prantsuse meedia: Monaco kasiino kustutas välisministri poja võla

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa välisminister Laurent Fabius.
Prantsusmaa välisminister Laurent Fabius. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa kohtuametnikud kontrollivad kuulujutte, mille järgi kaotas välisministri Laurent Fabiuse poeg Thomas ühes Monaco kasiinos 700 000 eurot ja sai võimaluse seda summat mitte ära maksta.

Uurijad Roger Le Loire ja René Cros taotlevad Monaco politseilt luba korraldada vürstiriigi rahandusministeeriumis läbiotsimine, kirjutab Le Figaro võrguleht.

Lisaks soovivad nad korraldada läbiotsimise firmas SBM (Société des bains de mer), millele kõnealune kasiino kuulub.

Uurijad püüavad välja selgitada, millistel asjaoludel otsustas kasiino välisministri poja võla sel kevadel kustutada. Oletatakse, et seda tehti soovist päästa Fabiust skandaalist.

Prantsusmaa meedias rõhutatakse, et Fabiuse advokaat infot ei kommenteeri.

See pole esimene kord, kui uurijad tunnevad huvi Thomas Fabiuse tegemiste vastu. Nii näiteks püütakse praegu ka selgust saada, et milliste rahade eest ostis ta Pariisi 280-ruutmeetrise luksusliku korteri.

Thomas Fabius ei tohi Prantsusmaa territooriumil kasiinot külastada, kuna 2011. aastal mõisteti ta süüdi usalduse kuritarvitamises. Nimelt oli siis selgunud, et ta kasutas 90 000 euro suuruse hasartmänguvõla kustutamiseks raha, mis oli talle antud investeeringuks mikrokiipidega varustatud kaartide projekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles