Itaalia linnad võistlevad Costa Concordia lammutamise pärast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Costa Concordia
Costa Concordia Foto: SCANPIX

Rohkem kui poolteist aastat Itaalias Toskaana ranniku juures Giglio saare kähedal olnud luksuslik kruiisilaev Costa Concordia tekitab Itaalia võimuesindajatele ikka halle juukseid.

2012. aasta jaanuaris karile sõitnud ja ligi 90 kraadisesse kreeni vajunud laev saadi merendusajaloos ainulaadse operatsiooni tulemusena sel nädalal püstasendisse, edastab mtv3.fi.

See kestis 19 tundi ja läks maksma rohkem kui 600 miljonit eurot.

Nüüd võistlevad Itaalia linnad, milline sadam saab sadade miljonite eurode väärtuses lammutamisoperatsiooni. See operatsioon annab sadu töökohti mitmeks aastaks.

Väljaande La Repubblica arvates on kõige tugevamad kandidaadid Piombino, Palermo ja Genova.

Itaalia võimud langetavad lammutamissadama küsimuses otsuse lähikuudel. Costa Concordiat ei viida lammutuspaika enne järgmise aasta kevadet.

Costa Concordia sõitis Giglio saare juures 13. jaanuaril 2012. aastal karile. Õnnetuses hukkus 32 inimest ning pardal oli üle 4000 inimese. Kahe inimese surnukeha on seni aluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles