Vanhanen: eemaletõmbumise taga oli asjaolude kogum

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Matti Vanhanen
Soome peaminister Matti Vanhanen Foto: Reuters / Scanpix

Soome peaminister Matti Vanhanen tunnistas tänasel pressikonverentsil, et Keskpartei juhtimisest eemaletõmbumise taga pole ainult tervislikud põhjused, vaid mitme asjaolu kogum.


Vanhanen teatas enne jõule, et ei kandideeri suvel Keskpartei kongressil aset leidvatel valimistel, sest valmistub sügiseseks jalaoperatsiooniks, vahendas YLE.

Arstid kavatsevad lõigata mõlemat jalga ja seda erineval ajal, nii läheb kummagi jala paranemiseks vaja korralikult aega.

Keskparteile valitakse uus juhatus ja esimees järgmise aasta juunis. Vanhanen peab iseenesest mõistetavaks, et erakonna liidrist saab kohe ka peaminister, kuid lõpliku otsuse tegemise jätab ta uuele esimehele.

«Olen mõelnud ka võimalusele jätkata peaministrina veidi pikemalt, kui partei uus esimees seda ülesannet kohe enda kanda võtta ei taha,» rääkis Vanhanen.

Soome meedias on pakutud välja oletusi, et Vanhaneni eemaletõmbumisel on ka poliitilisi põhjuseid. Erakonna esimees ise aga eitas täna mingi konkreetse poliitilise asjaolu mõju otsusele.

Oma sõnul leidis ta, et praegu on jõudnud lihtsalt kätte õige aeg vahetada välja Keskpartei esimees.

Ka lükkas ta tagasi spekulatsioonid, nagu asuks ta juhtima sotsiaalkindlustusega tegelevat riigifirmat Kansaneläkelaitos (Kela).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles