Lehmann Timberi meeskond otsustas oodata puksiiri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmann Timber.
Lehmann Timber. Foto: Lennart Rikk

Somaali piraatide küüsist vabanenud, ent turbiinirikke tõttu triivima jäänud kaubalaeva Lehmann Timberi meeskond otsustas ära oodata neid päästma saadetud puksiiri. 

Varem teatati, et meeskond kaalub evakueerumist neid julgestama saabunud USA sõjalaevale Monson.



Uudisteagentuuri Unian teatel on ilmastikuolud Araabia meres, kus Lehmann Timber triivib, järk-järgult paranemas. Omaani puksiir Dubai Moon, on juba alustanud teed aluse poole ning selle kohalejõudmist oodatakse teisipäeva õhtupoolikul.



Somaali piraadid kaaperdasid 28. mail Saksa aluse Lehmann Timber, mille pardal on 15 inimest, nende seas neli Ukraina kodanikku, Vene kodanikust kapten ja eestlasest tüürimees Ardo Kalle.



8. juulil vabastasid piraadid meremehed 750 000 dollari suuruse lunaraha vastu. Algselt nõudsid piraadid üle miljoni dollari.



Turbiinirikke tõttu reedel triivima hakanud alus saatis laupäeval välja hädakutsungi. Pühapäeval toimetas sõjaväekopter alusele vett ja toitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles