«Hea käitumine» tõi vägistajale kergema karistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

32-aastase türklase karistust rootsi tudengi vägistamise eest kärbiti 9 aastalt 7,5 aastale tänu tema «heale käitumisele».


24-aastase mullu Istanbuli türgi keelt õppima tulnud rootslanna, kelle nimest on vaid teada initsiaalid S.M.B., vägistanud Muhammet Sobay Balcıle määratud vangistuse lühendamist põhjendatigi tema hea käitumisega.

Balcı advokaat Hüseyin Kaya kergitas kohtus viibinud inimeste kulme järgmise jutuga: «Kõik, mida süüalune koges selle naisega, kellega ta võttis koos baaris napsi ja läks koju, vastas loomulikule elu käigule.»

Kui kohtunik seepeale advokaadilt päris, et kas ta peab siis sellist tegevust normaalseks, vastas Kaya, et ta soovib lihtsalt õigusemõistmist vastavalt rootsi kultuuri põhimõtetele.

«Türgi kultuuris mõelge mehe psühholoogiale,» jätkas Kaya. «On naine, kes tuleb sinuga nii kaugele nagu koju, ning mõelge, et ta ei kanna seelikut, mille võib vahejuhtumi käigus lihtsalt ära võtta, vaid midagi sukapükstelaadset.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles