Minski miilits ajas opositsiooni ürituse laiali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene lipp Minskis..
Valgevene lipp Minskis.. Foto: Reuters / Scanpix.

Valgevene opositsioon üritas esmaspäeva õhtul korraldada Minski kesklinnas solidaarsusaktsiooni iseseisvuspäeval toimunud pommiplahvatuse korraldamises kahtlustatavate toetuseks, ent miilits ajas meeleavaldajad laiali.

Paarkümmend meeleavaldajat tuli Oktoobri väljakule, kandes Euroopa Liidu ja valge-puna-valgeid lippe ning plakateid, millel kirjas nõudmine vabastada 4. juulil toimunud plahvatuste korraldamises kahtlustatavad, vahendas Interfax.



Miilitsa eriüksus piiras meeleavaldajad ümber ning sundis nad väljakult lahkuma.



Varem esmaspäeval teatas Valgevene Rahvarinne Interfaxile, et Minskis 4. juulil toimunud plahvatuse korraldamise kahtlusega on praegu vahi all seitse inimest.



«Vahistatute seas on Valgevene Rahvarinde aktivistid Anton Koipiš ja Ilja Bogdan, samuti opositsiooniaktivist Tatjana Petkun,» kinnitas erakonna esindaja.



Ülemaailmse valgevenelaste ühenduse Batkovštšina aseesimees Nina Šidlovskaja ütles omakorda Interfaxile, et vahistatud on ka Valge Leegioni endised aktivistid Viktor Leštšinski, Igor Korsak, Miroslav Lozovski ja Sergei Tšislov.



Valgevene miilits on keeldunud infot vahistatute kohta andmast, viidates uurimissaladusele.



4. juuli hilisõhtul plahvatas Minskis iseseisvuspäeva kontserdi ajal polte ja seibe täis isetehtud pomm, mis vigastas umbes 50 inimest.



Valgevene autoritaarne president Aleksandr Lukašenka teatas pärast plahvatust, et ei pea seda oposiitsiooni süüks ega kavatse nende suhtes mingeid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles