Hollandi lennujaamad võtavad kasutusele kehaskännerid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Amsterdamis asuvasse Schipholi lennujaama ja ka teistesse Hollandi lennujaamadesse paigaldatakse kehaskännerid, et parandada Ühendriikidesse suunduvate reisijate turvalisust.


Hollandi siseministeeriumi teatel võetakse skännerid kasutusele juba järgmisel kuul, Schipholi lennujaamas juba lähima kolme kuu jooksul, vahendas uudisteagentuur AFP.

Otsus langetati pärast möödunud nädalal aset leidnud intsidenti, mille käigus pääses oma aluspükstesse tugevatoimelise lõhkeaine peitnud väidetavalt terrorirühmitusega Al-Qaeda seotud Nigeeria päritolu noormees viperusteta läbi Schipholi lennujaama turvakontrolli Detroiti suunduvale lennule.

Hollandi siseministri Guusje ter Horsti kinnitusel parandavad kehaskännerid reisijate julgeolekut, sest umbes 150 000 eurot maksvad masinad võivad röntgenkiirte abil tuvastada ka mittemetalseid esemeid.

«See on hea alternatiiv, mis austab privaatsust,» kinnitas Horst, kelle sõnul ei vaja Holland seadmete kasutuselevõtuks Euroopa parlamendi luba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles