New York Times kirjutab Eestis sündinud politseinikust

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi politseinikud.
New Yorgi politseinikud. Foto: SIPA / SCANPIX

2004. aastal rohelise kaardi loteriiga USAs elamise ja töötamise loa võitnud Eesti päritolu Tatjana Ananjeva, sealse kirjapildiga Tatyana Ananyeva, arusaamine Ameerika elust oli tol hetkel väga piiratud, tõdeb eilne The New York Times loos sellest praegu politseinikuametit pidavast naisest.

Ameerika ajaleht kirjeldab edasi, et Ananjeval polnud aimugi sellest, et USA valitsusel on kolm haru (kuigi ka Eestis kehtib võimude lahususe printsiip ja kehtis juba ajal, kui Ananjeva siit lahkus, toim) ning aru ei saanud ta ka inglise keelest.

Sissejuhatuseks õppis Ananjeva inglise keelt ja töötas mõnda aega «šampoonitüdrukuna» ühes Brooklyni juuksurisalongis. Siis aga sai bakalaureusekraadi John Jay kriminaalõiguse kolledžist.

2008. aasta juulist töötab ta politseinikuna ning on 35 000 New Yorgi politseinikust ainus, kes on sündinud Eestis.

Tallinnas üles kasvanud 30-aastane Ananjeva on jaganud lehega ka mälestusi Eestist. Ta meenutab, et Nõukogude aja miilits, millest palju mäletamiseks on ta liiga noor, oli väga korrumpeerunud. Ja siis, kui Eesti iseseisvus, tehti siin oma politsei.

Ananjeva hinnangul ei tundunud Eesti politsei nii kogukonnale orienteeritud kui New Yorgi oma ning inimesed kutsusid seda appi vaid kõige karmimates olukordades. Aga juba kooliõpilasena otsustas ta saada politseinikuks ja see ta Ühendriikidesse tõigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles