Kohus jättis Moskva linnapeavalimiste tulemuse jõusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi.
Aleksei Navalnõi. Foto: SCANPIX

Kohus lükkas täna tagasi opositsioonikandidaat Aleksei Navalnõi haigavalduse Moskva linnapeavalimiste tühistamiseks.


Navalnõi nõudis valimistulemuste tühistamist, väites, et Kremli-meelne kandidaat Sergei Sobjanin ei kogunud oma võiduks vajalikku häälteenamust ausal teel. Ta süüdistas Sobjaninit illegaalses kampaanias, eakate valijate häälte ostmises ja häälte võltsimises.

Navalnõi meeskond leiab, et pettuseta poleks vastaskandidaat kogunud üle 50 protsendi häältest ehk toetajate hulka, mis oli vajalik esimeses voorus võitmiseks.

Navalnõi rääkis oma blogis, et kohtunik keeldus hageja tunnistajate kuulamisest ning valimisi puudutava dokumentatsiooni üle vaatamisest. Ta kinnitas, et püüab valimistulemusi vaidlustada ka järgmises kohtuastmes.

Venemaa juhtkond kiidab 8. septembril toimunud valimisi kui äärmiselt läbipaistvaid ja demokraatlikke. Putin õnnitles Sobjaninit isiklikult valimisvõidu puhul ning tema ametisse vannutamisel andis õnnistuse ka Moskva õigeusukiriku patriarh Kirill.

Sõltumatud vaatlejad teatasid aga, et registreerisid rikkumisi, kuigi need ei olnud nii laialdased nagu 2011. aasta parlamendivalimistel, millele järgnesid massilised meeleavaldused.

Navalnõi peab endiselt tegelema ka korruptsioonisüüdistusega – apellatsioonikohtu istung, kus arutletakse Kirovi metsa juhtumit toimub 9. oktoobril ning teda ähvardab endiselt viieaastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles