Katainen Elopi lahkumisboonusest: üüratu summa

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia endine tegevjuht Stephen Elop saab müügitehingu jõustumisel 18,8 miljonit eurot.
Nokia endine tegevjuht Stephen Elop saab müügitehingu jõustumisel 18,8 miljonit eurot. Foto: SCANPIX

Soome peaminister Jyrki Katainen ütles YLE tänases hommikuprogrammis, et Nokia endisele tegevjuhile Stephen Elopile makstavad lahkumisboonused tunduvad üüratute summadena.

Kui majanduslikult keerulistel aegadel ei saa premeerimisi argumenteeritult põhjendada, suurendab see valitsusjuhi sõnul tunnet, et käituti ebaõiglaselt.

«Need on pöörastena näivad summad,» rääkis Koonderakonna liidrist peaminister.

«Suurfirmade makstavad preemiad on suured ka ülemaailmse mõõtkava järgi. Murettekitav on see, et neid antakse majanduslikult rasketel aegadel. Oleks arukas, et kõik mõtleksid asjadest ka teiste seisukohast.»

Samas kaitses Katainen Soomes kehtivat madalat maksumäära, mille järgi on välismaalasele kehtiv tulumaks 35 protsenti. Valitsusjuhi põhjenduse järgi on selle eesmärgiks meelitada riiki tippspetsialiste.
Katainen ütles, et tema ise maksab tulumaksu 45 protsenti.

Nokia mobiiliäri müümine Microsoftile toob Elopile sisse 18,8 miljonit eurot. Nokia maksab sellest 30 ja Microsoft 70 protsenti.

Summa sisaldab endas näiteks põhipalka ja juhtkonna preemiat. 14,6 miljonit eurot tuleb aga aktsiatega seotud ergutusprogrammist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles