Reisirongile Kaliningrad-Moskva tehti pommiähvardus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine Venemaa vaadatuna vedurijuhi aknast.
Lumine Venemaa vaadatuna vedurijuhi aknast. Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Reisirongile Kaliningrad-Moskva tehti pommiähvardus ja Valgevene korrakaitsejõudude esindajad otsustasid reisijad evakueerida ning rongi läbi otsida.


Valgevene eriolukordade ministeeriumi pressiesindaja teatas Interfaxile, et 574 reisijal paluti plahvatusohtu tõttu Orša linna raudteejaamas rongist ajutiselt lahkuda kell 2.20 (Moskva aja järgi).

Üks tundmatu oli helistanud miilitsasse ja teatanud rongi paigutatud pommist.

«Transpordimiilitsad ja päästeametnikud piirasid ala sisse ning rong otsiti läbi, kuid mingit lõhkeseadeldist ei leitud,» jutustas allikas. Sündmuskohale saabusid ka sapöörid koos koertega.

Kogu protseduur võttis aega kaks tundi ja 11 minutit. Pärast seda lubati reisijatel naasta oma kohtadele ja rong jätkas teekonda Moskva suunas.

Valgevene siseministeerium lükkab ümber meedias levitatava väite alusetuks osutunud pommiähvarduse tegija kinnipidamisest, vahendas RIA Novosti.

«Jutt käib sellest, et olemas on kahlusalune, kuid teda pole kinni võetud,» ütles ministeeriumi informatsiooni ja ühiskondlike suhete osakonna juhataja Viktor Novikov. «Võimalik, et ta pole kuriteo sooritamisega seotud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles