Lääneriigid avasid uuesti Jeemenis saatkonnad

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni armee patrull Sanaa diplomaatilisse kvartalisse viival teel.
Jeemeni armee patrull Sanaa diplomaatilisse kvartalisse viival teel. Foto: AP / Scanpix

Suurbritannia ja Prantsusmaa diplomaatilised esindused Jeemeni pealinnas Sanaas avati taas täna, kaks päeva pärast nende sulgemist kõrgendatud terroriohu tõttu.


Eile teatas otsusest uksed uuesti avada USA saatkond. Briti suursaatkond jätab oma konsulaaresinduse aga veel suletuks, vahendas AFP.

Lääneriikide saatkondade sulgemise tingisid Al-Qaeda ähvardused, nende avamisele eelnesid Jeemeni julgeolekujõudude aktsioonid arvatavate terroristide vastu Sanaast põhja pool ning mitme kahtlase isiku kinnipidamine. Muu hulgas teatati täna ühe väidetava kohaliku Al-Qaeda liidri tabamisest.

Islamiterroristide üheks kasvulavaks peetav Jeemen sattus terrorivastase võitluse tulipunkti pärast jõulude ajal ebaõnnestunud rünnakukatset USA reisilennuki vastu. Selles süüdistatav noor nigeerlane sai väidetavalt väljaõppe just Jeemeni terrorilaagris.

USA on seoses pingestunud olukorraga karmistamas julgeolekumeetmeid lennujaamades ning täiendamas terrorikahtlusaluste nimekirja, erilise tähelepanu alla võetakse 14 riigi elanikud. Samuti peatati Guantanamo vangilaagrist vabastatavate terrorikahtlusega isikute Jeemenisse repatrieerimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles