Eesti aukonsul Kenyas: ilmselt oleksin isegi seal keskuses olnud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad Nairobi Westgate´i ostukeskuse peasissepääsu juures
Päästetöötajad Nairobi Westgate´i ostukeskuse peasissepääsu juures Foto: SCANPIX

Kenya pealinnas Nairobis terrorirünnaku asukohaks olnud Westgate'i kaubanduskeskus on väga populaarne koht, kus oleks tõenäoliselt olnud ka sealne Eesti aukonsul, kui ta poleks töökohustustega seotud olnud.

Sündmused kaubanduskeskuses lõppesid viimasel ööl, täna hommikul tõuseb kaubanduskeskusest veel viimast suitsu, tuli on kustutatud, pantvangidraama lõppenud ja terroristid politsei andmetel väljas, rääkis Eesti aukonsul Kenyas Kadri Humal-Ayal Kuku raadiole antud intervjuus.

Tema sõnul tunnevad inimesed puudust täpsemast infost, et kes pantvangidest on surnud, kes vigastatud, sest pärast eile varahommikul viimaste pantvangide välja toomist ei ole sealt välja tulnud ühtegi elusat pantvangi ning sõjavägi on avalikkusele andnud väga vähe infot. 

Pärast eilset pole avalikustatud hukkunute arvu 62 rohkem täpsustatud.

Humal-Ayal ise elab terrorismiakti asukohast 3-4 km kaugusel.

«Oi, see on väga tuttav kant, see on väga-väga populaarne ostukeskus ja ilmselt oleksin ma seal isegi olnud, kui ma poleks olnud Rotary klubiga lastehalvatuse vastasel vaktsineerimisel,» sõnas Humal-Ayal.

Humal-Ayali teada oli sel hetkel Kenyas Nairobis neli eestlast, nendega ta telefonitsi vestles ja nad olid kõik elus-terved.

«Kaks eestlast olid just arutanud, kas minna lõunat sööma sinna ostukeskusse või Village Marketisse, mis on teine lähedal asuv ostukeskus, ja nad õnneks valisid Village Marketi.»

Meediasse jõudnud informatsiooni põhjal ei ole see terrorismiakt kenyalaste organiseeritud, vaid üle maailma eri gruppide organiseeritud, ilmselt kauem kui aasta ja kõrgel tasemel planeeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles