India grupivägistajad kaebavad otsuse edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akshay Thakur, Vinay Sharma, Mukesh Singh ja Pawan Gupta.
Akshay Thakur, Vinay Sharma, Mukesh Singh ja Pawan Gupta. Foto: SCANPIX

Mullu detsembris ohvri surmaga lõppenud Delhi grupivägistamises süüdi ja surma mõistetud meeste advokaatide sõnul kaebavad nad otsuse edasi.


Mukesh Singh, Vinay Sharma, Akshay Thakur ja Pawan Gupta mõisteti süüdi 23-aastase tudengi vägistamises ja kehavigastustes, mille tagajärjel noor naine kaks nädalat pärast rünnakut suri.

Kõik neli eitavad süüdistusi. Kui nad apellatsioonidega ülemkohtuni ja presidendilt armu palumiseni edasi lähevad, võib protsess võtta aastaid.

Viies rünnakus osalenu mõisteti augustis samuti vägistamises süüdi ja saadeti kolmeks aastaks parandusasutusse. See oli tema puhul maksimumkaristus, sest kuritöö sooritamise ajal oli ta 17-aastane. Ka tema eitab süüdistusi.

Kuues kahtlusalune – Ram Singh – leiti märtsis oma kongist surnuna. Vanglaametnike sõnul poos mees end ise üles, tema pere aga kahtlustab mõrva.

Pärast tulist avalikku debatti, mis detsembrikuise kuritöö järel puhkes, kehtestati tänavu märtsis vägistajatele uued karmimad karistused, nende seas ka surmanuhtlus, mis on Indias suhteliselt harva rakendatav karistus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles