Aukonsul: Nairobi kaubanduskeskuses langes kolm korrust kokku

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nairobi ostukeskus
Nairobi ostukeskus Foto: SCANPIX

Eesti aukonsul Nairobis Kadri Humal-Ayal ütles, et linna kaubanduskeskuses, kus terroristid pantvange hoidsid, langes sisse kolm korrust ja rusude alla on jäänud inimesi.

Kenya pealinnas Nairobis kostus pantvangidraamast räsitud ostukeskusest plahvatusi ja tulistamist veel täna hommikul ja pärastlõunalgi, kuid president Uhuru Kenyatta sõnul on keskus praeguseks politsei kontrolli all, veel paar tundi tagasi teatas rünnaku korraldanud terrorirühmitus al-Shabaab, et kontrollib ikka veel keskuses teatud piirkondi ning hoiab enda käes pantvange, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Humal-Ayal rääkis intervjuus, et seda, kas kriis on läbi, on praegu vastuolulise info tõttu väga raske öelda.

«Hetkel on teada antud, et selle kaubanduskeskuse kolm korrust on kokku langenud ja rusude alla on jäänud inimesi, arvatakse, et nende hulgas on nii terroriste kui pantvange, seni, kuni rususid pole ära koristatud, ei osata täpselt öelda, kui palju inimesi on sinna sisse jäänud,» ütles ta.

Aukonsuli sõnul ei lase Kenya meedia terroriorganisatsiooni antud infot avalikkuse ette ja hoiab olukorda oma kontrolli all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles