Nokia eksjuhi Elopi abielu jooksis karile

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia endine tegevjuht Stephen Elop.
Nokia endine tegevjuht Stephen Elop. Foto: SCANPIX

Nokia endise tegevjuhi Stephen Elopi abielu jooksis karile, mistõttu võib Nancy Elop nõuda omale poolt 18,8 miljoni suurusest lahkumisboonusest ja seda isegi juhul, kui mees ise otsustaks sellest loobuda.

Nokia nõukogu esimees Risto Siilasmaa on pidanud Elopiga nõu lahkumishüvitise vähendamise või sellest loobumise üle, kirjutab tänane Helsingin Sanomat.

Siilasmaa ei soovinud ajalehele väidetavate läbirääkimiste sisu kommenteerida.

Helsingin Sanomat pole kursis poolelioleva lahutuse detailidega ja ei tea, millise maa seaduste järgi seda arutatakse.

Soome seaduste järgi näiteks jagatakse varandus pooleks, arvestades selle suurust hetkel, mil lahutusprotsess algas. Kui abikaasa otsustab pärast seda kinkida varanduse ära või näiteks loobuda õigusest talle kuuluvale summale, siis võib juhtuda, et ta peab korvama abikaasale poole kõnealusest summast.

Elop omab Helsingis korterit, kuid oma ameti tõttu käis ta palju väliskomandeeringutes. Tema pere, kuhu kuulub lisaks abikaasale ka viis last, elas aga USA läänerannikul Seattle’is.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles