Putini seadlus määrab toetuse Baltimaade veteranidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude sõjaveteranid Raadil 9. mail 2012.
Nõukogude sõjaveteranid Raadil 9. mail 2012. Foto: Sille Annuk

Venemaa presidendi Vladimir Putini seadluse eelnõu näeb ette toetuste maksmist Balti riikides elavatele nõukogude sõjaveteranidele.

Avalikule arutelule esitatud dokumendi järgi hakatakse Teises maailmasõjas Nõukogude Liidu poolel sõdinud inimestele, kes elavad Eestis, Lätis või Leedus ning on nende riikide kodanikud või alalised kodakondsuseta elanikud, maksma alates selle aasta 1. novembrist igakuist eluaegset toetust.

Veteranidele, sõjainvaliididele, nende leskedele, koonduslaagrite ja getode asukatele, Leningradi blokaadis olnutele määratava toetuse suurus ulatub 500-st 1000 rublani.

Seadluse eelnõu saatekirjas on öeldud, et Balti riikides elavate Suure Isamaasõja veteranide õigusi rikutakse mitmetes eluvaldkondades.

«Nende riikide poliitilise eliidi tahtel on nad isamaakaitsjatest tembeldatud okupantideks ning pahatihti langevad kriminaalseadusliku tagakiusamise ohvriks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles