Prantsuse siseminister: enamik mustlasi tuleks tagasi riigipiirile saata

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse siseminister Manuel Valls.
Prantsuse siseminister Manuel Valls. Foto: SCANPIX

Prantsuse siseminister Manuel Valls kinnitas täna taas, et toetab kümnete tuhandete mustlaste riigist väljasaatmist.

Valls on oma avaldustega enda peale tõmmanud inimõiguslaste, Euroopa Komisjoni ja mõne kaasministri pahameele. Näiteks on Valls väitnud, et mittetöötavad mustlased tuleks riigipiirile tagasi transportida, nende elulaad on prantslaste omast äärmuslikul erinev ja nad ei suuda kunagi Prantsuse ühiskonda sulanduda, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Viimasele väljaütlemisele reageeris kolleeg Arnaud Montebourg, kes tõi välja asjaolu, et Valls on ise Hispaania immigrandi Barcelonas sündinud poeg ja tema pere lahkus  Hispaaniast France diktatuuri ajal.

«Teooria, et sellised ja sellised inimesed ei suuda mitte kunagi integreeruda, ei vasta lihtsalt tõele,» sõnas Montebourg. «Seda öeldi nii itaallaste, hispaanlaste, portugallaste kui ka araablaste kohta,» lisas ta.

«Mul pole midagi parandada. Mu sõnad šokeerivad ainult neid, kes teemaga kursis pole,» vastas Valls Montebourg’i avaldusele. «Enamik mustlasi tuleks tagasi piirile viia,» sõnas ta. «Me pole siin selleks, et neid inimese tervitada. Ma tuletaks meelde, endise peaministri Michel Rocard’i sõnu: «Prantsusmaa asi pole kogu maailma viletsusega võidelda.»»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles