Leedu spiiker avaldas toetust surmanuhtluse taastamisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vydas Gedvilas.
Vydas Gedvilas. Foto: SCANPIX

Leedu tööerakondlasest parlamendispiikri Vydas Gedvilase sõnul tuleks kaaluda surmanuhtluse taastamist.

Gedvilas kutsus surmanuhtluse võimaliku taastamise üle mõtlema pärast Leedut hiljuti šokeerinud juhtumit, kui Panevėžyses esmalt vägistati ja seejärel põletati elusalt teismeline tüdruk.

Laupäevase mõrva valguses tegi Leedu valitsuskoalitsiooni kuuluv Korra ja Õigluse partei ettepaneku surmanuhtlus taastada. Nüüd avaldas sellele toetust samuti võimuliitu kuuluva Tööerakonna parlamendispiiker.

«Kui sellised asjad juhtuvad ja taolised kurjategijad panevad toime selliseid kohutavaid mõrvu, arvan ma, et surmanuhtluse üle on vaja tõsiselt mõelda,» märkis Gedvilas intervjuus raadiojaamale Žinių radijas. «Kui ma peaksin hääletama, võiksin ma tõsta käe sellise seaduse poolt,» lisas spiiker.

Keedu kaotas surmanuhtluse rahuajal 1998. aastal. 2003. aastal ratifitseeris Leedu parlament Euroopa inimõiguste konventsiooni 13. protokolli, mis keelab surmanuhtluse langetamise ka sõjaajal ja sõjaohu tingimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles