Janukovõtš: Tõmošenko saatus sõltub Euroopa Parlamendi raportist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõmošenko toetajad möödunud kuul Kiievis naise vabastamist nõudmas.
Tõmošenko toetajad möödunud kuul Kiievis naise vabastamist nõudmas. Foto: SCANPIX

Vangistatud Ukraina ekspeaministri Julia Tõmošenko tulevik sõltub 21. oktoobril avaldatava Euroopa Parlamendi eriesindajate raporti järeldustest, ütles president Viktor Janukovõtš.

«Olen korduvalt öelnud, et Euroopa Liidu (EL) missiooni töö käib. See on tähtis,» lausus Janukovõtš New Yorgis ÜRO peaassamblee kõrvalt ajakirjanikele, viidates endise europarlamendi presidendi Pat Coxi ja endise Poola presidendi Alexander Kwasniewski missioonile.

«Enne selle missiooni ellukutsumist oli levinud suhtumine, et Ukraina ei soovi Tõmošenko juhtumi puhul vastutulelikkust üles näidata. Ukraina valitsus jagab Cox-Kwasniewski missiooniga mitmeid seisukohti. Sellest saame täpsemalt rääkida, kui nende töö lõpule jõuab,» nentis Ukraina riigipea.

Janukovõtš lisas, et Brüsseli seisukohalt on Ukraina-EL-i assotsiatsioonileppe sõlmimise teel veel kolm takistust, millest üks on Tõmošenko juhtumi. Ülejäänud kaks on valimisseadus ja prokuratuuri tööd puudutav seadus, mis vajavad EL-i hinnangul muutmist.

Ukraina loodab Euroopa Liiduga assotsiatsioonileppe allkirjastada novembri lõpus Vilniuses peetaval idapartnerluse tippkohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles