Vatikan: Jeesus oli esimene, kes tviite edastas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vatikan: Jeesus oli esimene, kes tviite edastas
Vatikan: Jeesus oli esimene, kes tviite edastas Foto: SCANPIX

Vatikani sõnul oli Jeesus tviitide teerajaja, olles esimene, kes edastas sisukaid ja tähtsaid sõnumeid oma ajastu sotsiaalmeedias.

Vatikani kultuuriministri, kardinal Gianfranco Ravasi arvates oli Jeesus oma sõnumitega ajast ees, kirjutab wordpress.com.

«Jeesus edastas oma sõnumeid väga värvikalt, piltide- ja detailiderohkelt. Ta suutis inimesi nägema panna umbes nii, nagu tänapäeval vaadatakse kellegi esinemist televiisorist või siis loetakse sõnumeid erinevatest meediaallikatest,» lisas kardinal.

Kardinali arvates suutis Jeesus ette näha, et kunagi on nüüdisaegsed kommunikatsioonivahendid.

Ravasi sõnul on heaks näiteks Jeesuse Mäejutlus, mille ta esitas nii nagu oleks tegemist teleseriaaliga. Ka olevat ta sõnumid olnud siiski nii lühikesed, et need kergelt meelde jäid. Umbes sellised on ka tänapäeva sotsiaalmeedias edastatavad sõnumid ja kirjutised.

Ravasi rõhutas, et Vatikan ja katoliku kirik peaks rohkem kasutama tänapäevaseid tehnikavõimalusi.

«Kui preester on kinni vanades dogmades ning keeldub ajaga kaasas käimast, siis ta eirab oma kohustusi. Tavameedia ja sotsiaalmeedia peab olema osa usklike elust,» nentis kardinal.

Vatikan on viimastel aastatel hakanud aina enam kasutama sotsiaalmeedia võimalusi. Paavst Franciscusel on Twitteris miljon järgijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles