Hiina kindrali poeg pandi grupivägistamise eest vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdimõistetu ema Meng Ge (keskel) lahkub kohtuhoonest.
Süüdimõistetu ema Meng Ge (keskel) lahkub kohtuhoonest. Foto: SCANPIX

Hiina kohus mõistis lugupeetud sõjaväekindrali poja grupivägistamise eest kümneks aastaks vangi, teatas riiklik meedia. Juhtum on tõmmanud tähelepanu poliitilise eliidi võsukeste ekstravagantsele elustiilile.

Esialgu pole teada, kas kohtuotsus ka edasi kaevatakse.

Kohtu sõnul vägistasid 17-aastane Li Tiany ja veel neli meest ohvriks olnud naise veebruaris ühes Pekingi hotellis. Kuriteo toimepanijad olid joonud. Noormees eitas kohtus igasuguseid seksuaalseid suhteid ohvriga ning väitis, et naine töötas prostituudina. Samuti väitis ta, et oli purjus, ega mäleta midagi.

Li Tianyi on kindral Li Shuangjiangi poeg. Isa on armee muusikaakadeemia rektor ning tuntud patriootlike laulude esitajana. Tanyi ema on samuti tuntud laulja Hiina Rahvavabastusarmees.

Meeste üle mõisteti kohut Pekingi edelaosas Haidiani kohtus. Teistele kahtlusalustele määrati vanglakaristused kestvusega kolm kuni 12 aastat.

Tegu ei olnud esimese korraga, mil Li Tianyi avaliku hukkamõistu osaliseks sai. 2011. aastal mõisteti ta aastaks vangi liiklushuligaanluse tõttu. Ta juhtis Pekingis numbrimärkideta BMW-d ning ründas keskealist paari, kes tema teele jäid. Paarile käsipidi kallale minnes provotseeris ta ka pealtnägijaid, karjudes, kas nad julgevad politsei kutsuda.

Tianyi isa vabandas paari ees juhtunu pärast.

Li Tianyi juhtum vallandas avaliku viha poliitilise eliidi laste vastu, neid nähakse sageli hellitatute ja väljaspool seadusi elavatena.

Hiina valitsus on president Xi Jinpingi juhtimisel andnud teada, et kavatseb võimuladvikus suurpuhastuse läbi viia, et võidelda korruptsiooni ning levinud arvamusega, et Hiina poliitiline eliit ongi vaid üha enam rikastuv ja seadusi eirav sulikamp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles