Jeemen: USA sekkumine võib Al-Qaedat tugevdada

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni valitsusvägede võitlejad.
Jeemeni valitsusvägede võitlejad. Foto: AP / Scanpix

Jeemeni julgeolekuallika hinnangul võib USA sõjaline interventsioon Jeemenisse tugevdada terroriorganisatsiooni Al-Qaeda.

«Igasugune Ühendriikide interventsioon või otsene (sõjaline) tegevus võib Al-Qaeda võrkustikku tugevdada, mitte ei muuda seda nõrgemaks,» ütles riigikaitse ja julgeoleku eest vastutav asepeaminsiter Rashed Al-Aleemi AFP vahendusel. 

Jeemen, Al-Qaeda liidri Osama bin Ladeni esivanemate päritolumaa, on viimastel aastatel üle elanud mitmeid terrorirünnakuid. Löögi alla on sattunud välisriikide esindused, turismipaigad ja naftarajatised.

Jaanuaris teatasid Al-Qaeda Jeemeni võitlejad videoläkituses, et Saudi ja Jeemeni harud ühinevad «Al-Qaedaks Araabia poolsaarel», misjärel on olukord märgatavalt pingelisemaks muutunud.

Jeemeni siseministeeriumi sõnul otsivad riigi julgeolekuväed läbi terroristide peidupaiku, et muuta «võitlus terrorismiga igapäevaseks».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles