Pakistani uues maavärinas hukkus vähemalt 22 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistan sõdurid.
Pakistan sõdurid. Foto: Shakil Adil/AP

Pakistani edelaosa tabanud maavärinas magnituudiga 6,8 hukkus laupäeval vähemalt 22 inimest, varem sel nädalal oli samas piirkonnas veel võimsamate tõugete tagajärjel surma saanud enam kui 500 inimest.

«Vähemalt 22 inimest hukkus ja seitse sai vigastada,» ütles provintsi kriisiohjeameti juht Abdul Latif Kakar uudisteagentuurile AFP.

Võimud hinnangul võib laupäevase maavärina ohvrite arv Belutšistani provintsi vaeseimas piirkonnas Awaranis veelgi tõusta.

«Paljud vigastatud on kriitilises seisundis,» ütles õnnetuspiirkonda loodud ajutise haigla arst Asif Anwar.

Teisipäeval piirkonda laastanud maavärina võimsuseks mõõdeti Pakistani andmeil 7,7 magnituudi, USA geoloogiateenistus teatas magnituudiks 7,8.

Katastroofipiirkonnas on abivajajaid kahe maavärina järel sadu tuhandeid, kuid nendeni jõudmise muudab raskeks piirkonna eraldatus ja puudulik taristu.

Lisaks on Awaran belutši separatistide tugiala ja sestap häirivad siinseid päästetöid sõjaväekoptereid tulistavate islamistide kuulid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles