Vene kohus jättis Greenpeace'i pressiesindaja kaheks kuuks vahi alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greenpeace'i aktivistide vabastamiseks korraldanud aktsioon Venemaa saatkonna juures Pariisis 27. septembril.
Greenpeace'i aktivistide vabastamiseks korraldanud aktsioon Venemaa saatkonna juures Pariisis 27. septembril. Foto: SCANPIX

Vene kohus andis täna käsu vahistada kaheks kuuks keskkonnaorganisatsiooni Greenpeace pressiesindaja ja seda seoses aktivistide läinudnädalase katsega ronida Arktikas Barentsi merel protestiks Vene naftaplatvormile.

Murmanski kohus jättis juba neljapäeval 22 Greenpeace'i aktivisti kaheks kuuks eeluurimisvangistusse ja määras kaheksale aktivistile 72-tunnise kinnipidamisaja tänase istungini.

Nüüd teatas kohus, et esimene neist kaheksast - Greenpeace'i kõneisik Dmitri Litvinov, kes on päritolult venelane, kuid Rootsi-USA topeltkodakondsusega - jääb samuti kaheks kuuks vahi alla.

Ülejäänud seitsme kohta langetatakse otsus teistes kohtutes.

Greenpeace'i keskkonnakaitsjad üritasid tungida eelmisel nädalal Petšora lahel energiakontserni Gazpromi naftaplatvormile ja korraldada seal protestiaktsiooni naftapuurimise vastu.

Vene piirivalvurid hõivasid seepeale aktivistide jäälõhkuja Arctic Sunrise ja võtsid selle oma kontrolli alla. Hollandi lipu all sõitva laeva 30-liikmeline rahvusvaheline meeskond vahistati ja toimetati Murmanskisse.

Vene juurdluskomitee algatas teisipäeval juhtumiga seoses uurimise piraatluse alusel, mille eest võib oodata kuni 15-aastane vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles