Putin esitatakse Nobeli rahupreemia kandidaadiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Mitme Venemaa organisatsiooni ja avaliku elu tegelase hinnangul väärib president Vladimir Putin Nobeli rahupreemiat.

«Maailmarahvaste vaimse ühtsuse ja koostöö akadeemia esitas meie riigipea selle kõrgeima rahuvalveauhinna kandidaadiks. Me teame väga hästi, missugust rahuvalverolli on meie president etendanud mitmes meie riigi raskes piirkonnas,» ütles selle akadeemia president Georgi Trapeznikov täna Moskvas pressikonverentsil.

Akadeemia asepresident Beslan Kobahhija osutas omakorda Putini kaalukale rollile Süüria konflikti lahendamises.

«Vladimir Putin tegi kõik võimaliku Süüria konflikti rahumeelseks lahendamiseks. Ta kinnitab oma isikliku eeskujuga ustavust rahule - mitte sõnade, vaid tegudega,» ütles Kobahhija.

Nõukogude Liidu rahvakunstnik Jossif Kobzon toetas samuti Putini esitamist Nobeli rahupreemia kandidaadiks, leides, et Putin väärib seda tunnustust rohkem kui Ühendriikide president Barack Obama, kes sai auhinna 2009. aastal.

«Barack Obama algatas ja kiitis heaks USA agressiivse tegevuse Iraagis ja Afganistanis ning valmistub nüüd sissetungiks Süüriasse. Sellest hoolimata anti talle Nobeli rahupreemia. Aga meie president, kes püüab verevalamist peatada ja lahendada konflikti poliitilise dialoogi abil, väärib minu arvates seda kõrget tunnustust palju rohkem,» rääkis Kobzon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles