Poepidajad kahtlustavad Westgate'i keskust valvanud sõdureid röövimistes

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Westgate'i ostukeskuse sisevaade 1. oktoobril.
Westgate'i ostukeskuse sisevaade 1. oktoobril. Foto: SCANPIX

Nairobis Westgate’i ostukeskuses asuvate kaupluste omanikud naasid oma äridesse, leides eest rüüstatud letid ja riiulid.

Ärimeeste väitel on kadunud nii juveele kui mobiiltelefone, restoranidest on «haihtunud» alkohol ja kassadest sularaha, vahendab Sky News.

Poepidajate oletusel on süüdi sõdurid, kes saadeti kompleksi kaitsma. Nad ei saa aga oma kahtlusi kinnitada.

Üks tunnistajatest rääkis AP-le, et nägi pealt, kuidas Keenia sõdur võttis surnud mehe taskust sigarette.

Teisel korrusel asuvas raamatuspoes töötavad inimesed rääkisid, et kui nad naasid raamaturiiulite ja –lettide juurde, siis oli sularahasahtel avatud ja raha kadunud.

Relvastatud äärmuslased ründasid mainekat ostukeskust 21. septembril. Ametivõimud piirasid hoone sisse, lubades sinna siseneda vaid julgeolekujõudude sõduritel ja valitsusametnikul.

Arvutitega kaubelnud Paku Tsavani rääkis, et tema poest on kadunud kõik sülearvutid, kuid ühtegi raamatud pole puudutatud.

See on juba teine kord kahe viimase kuu jooksul, kui Keenia julgeolekujõudude sõdureid süüdistatakse röövimises pärast eriolukorda. Augustis kahtlustati sõdureid röövimises, kui Nairobi rahvusvahelisel lennuväljal puhkes tulekahju.

Siseminister Joseph Ole Lenku lubas seoses ostukeskuse draamaga, et kõigile röövimistega seotud isikutele esitatakse süüdistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles