Põhja-Iirimaal sai plahvatuses viga politseinik

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembris Põhja-Iirimaa politseijaoskonna ees plahvatanud autopomm.
Detsembris Põhja-Iirimaa politseijaoskonna ees plahvatanud autopomm. Foto: PAWire/ Scanpix

Põhja-Iirimaa pealinnasst Belfastist loodes Randalstownis plahvatas autopomm, mis tekitas tõsiseid vigastusi politseinikule, kes viidi haiglasse.


«Praegu kahtlustatakse, et lõhkeseadeldis plahvatas auto all,» ütles politsei esindaja AFP-le. «Üks mees toimetati haiglasse. Tema seisund pole praegu teada.»

Üleeile teatas Briti ülemvõimu eest kolm aastakümmet võidelnud suurim paramilitaarne rühmitus Ulsteri Kaitseühing (UDA), et pani relvad lõplikult maha. Tegemist oli viimase lojalistide rühmitusega, mis relvadest loobus.

Katoliiklaste suurim rühmitus Iiri Vabariiklik Armee (IRA) lõpetas oma arsenali hävitamise juba nelja aasta eest. Lojalistide relvitustamine algas 2008. aastal, ent seda häiris kahe Briti sõduri ja ühe politseiniku tapmine Põhja-Iirimaal eelmisel kevadel.

Möödunud aastal lasti vabariiklaste kantsina tuntud Craigavoni piirkonnas maha 48-aastane politseikonstaabel, kes oli esimene Põhja-Iirimaal tapetud politseinik alates 1998. aastast.

Samal kuul toimus rünnak ka Põhja-Iirimaal asuvas Briti sõjaväebaasis, kus lasti maha kaks briti sõdurit. Mõlema rünnaku eest võttis vastutuse Iirimaa Vabariiklikust Armeest lahku löönud kildrühmitus Järjepidav IRA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles