Obama peab toime tulema 15 abilisega, Biden ühega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

USA valitsusasutuste sulgemise ja töötajate sundpuhkusele saatmise tõttu kahaneb ka Valge Maja töötajate arv.

President Barack Obama ja tema perekonna teenijaskonna arv väheneb samuti, edastab The Washington Post.

Valge Maja esindaja teatel hoolitses Obamade eest seni 90 inimest, nüüd kahaneb nende arv 15.

Teenijaskond hoolitses presidendipaari ja ta laste eluaseme puhtuse, söögi ja sisseostude eest. Nüüd peavad Obama ja ta naine hakkama saama vähema arvu abilistega.

Oletatakse, et USA esileedi Michelle Obama peab siis enda õlgadele võtma mitmed ülesanded, mis seni olid teenijaskonnal.

USA asepresidendi Joe Bideni eluaseme eest jääb aga hoolitsema vaid üks isik.

Valges Majas töötab kokku 1265 inimest, kellest plaani kohaselt oodatakse tööle 436 inimest.

Kõige enam saadetakse sundpuhkusele presidendi kantselei nõunikke. Selle tõttu lükkuvad edasi mitmete seaduseelnõude ettevalmistamised.

Puhkusele peavad minema ka mitmed Obama julgeoleku- ja majandusküsimustega tegelevad nõunikud. Obama ja USA jaoks kõige tähtsamaid riigiametnikud jätkavad tavapäraselt tööd.

USA föderaalasutuste töö seiskus selle tõttu, et valitsuse rahastamises ei suudetud kokkuleppele jõuda. Tuhanded riigiametnikud saadeti palgata sundpuhkusele.

Töö jätkamine on kindlustatud riigi julgeoleku seisukohast tähtsates struktuurides nagu politsei, piirivalve ja päästeamet.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles