Raport: kokaiini ja heroiini hind on 20 aasta kõige madalamal tasemel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiin
Kokaiin Foto: SCANPIX

Organisatsioon The International Centre for Science in Drug Policy avaldas raporti, milles seisab, et ülemaailmne narkootikumide vastane sõda on kaotatud.

Narkouurijate andmetel on viimase 20 aasta jooksul toimunud narkokaubanduses märgatavaid muutusi, edastab BBC.

Kanepi, kokaiini ja heroiini hind on langenud ning kvaliteet paranenud. Need ained on puhtamad  ja seega ka suurema mõjuga kui varem.

Euroopas on opiaatide, nagu heroiin hind on langenud 74 protsenti ning kokaiini hind on alanenud poole võrra, olles kõige madalamal tasemel. 

Madalam hind aga ei tähenda seda, et narkootilisi aineid oleks turul rohkem.

Statistikast paljastub vaid see, et näiteks Euroopas on narkootiliste ainete konfiskeerimised kokku 20 protsendi võrra kasvanud. Heroiini puhul on olnud 380 protsendiline tõus ning kokaiini puhul 137 protsendiline tõus.

Suurbritannias tekitas hiljuti hämmastust Durhami politsei esindaja ebatavaline seisukoht. Narkopolitseiniku sõnul ei tuleks narkomaane kohelda kui kurjategijaid, vaid kui haigeid.

Tema arvates võtaks narkootikumide legaliseerimine narkokaupmeestelt töö, hävitaks nende impeeriumid ning säästaks inimelusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles