Al-Shabaab ähvardas Keeniat uute veriste rünnakutega

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed puhastavad Westgate'i peasissepääsu juures prahti. Samas kõrval on purustatud poed.
Inimesed puhastavad Westgate'i peasissepääsu juures prahti. Samas kõrval on purustatud poed. Foto: SCANPIX

Somaalia islamistlik äärmusrühmitus Al-Shabaab hoiatas täna Keeniat uute rünnakute eest, kuna Nairobi oli keeldunud vägesid Somaaliast välja viima.

Terroriorganisatsiooniga Al-Qaeda seotud Al-Shabaab võttis vastutuse 21. septembril Westgate’i ostukeskusele korraldatud rünnakus, kus hukkus vähemalt 67 inimest, vahendas AFP.

Punase Risti Keenia esinduse andmetel jäi veretöös kadunuks 39 inimest.

«Me anname keenialastele hoobi seal, kus see on kõige valusam, muutes nende linnad surnuaedadeks ja Nairobis hakkavad voolama verejõed,» seisab äärmuslaste hoiatuses.

Keenia valitsuse otsus hoida väeüksused Somaalias on märk sellest, et nad pole Westgate’i rünnakust midagi õppinud, nentisid mässulised.

Keenia viis oma sõdurid Lõuna-Somaaliasse, et rünnata Al-Shabaabi baase, kaks aastat tagasi. Hiljem ühineti seal 17 000-liikmelise Aafrika Liidu üksusega.

Keenia president Uhuru Kenyatta ütles eile, et väed saadeti Somaaliasse korra taastamiseks ja nad ei lahku enne, kuid töö on tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles