Leedus jätkub debatt surmanuhtluse taastamise üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vydas Gedvilas.
Vydas Gedvilas. Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal surmanuhtluse taastamisele toetust avaldanud Leedu parlamendispiiker Vydas Gedvilase sõnul tuleb kuritegevusega võidelda ennekõike ennetamise teel.

Gedvilase sõnul ei toeta ta praegu surmanuhtluse taastamist. «Ei, kindlasti mitte praegu,» vastas spiiker täna raadiojaamale Žinių radijas antud intervjuus. «Mõnikord, kui on põhjust, mõtled spontaanselt, et me peame seda tegema (surmanuhtluse taastama - toim). Ma ütlesin, et seda tuleb tõsiselt arutada,» täpsustas Gedvilas.

«Muidugi me oleme Euroopa Liidu liige, me oleme võtnud teatud kohustused, üheski ELi liikmesriigis pole nurmanuhtlust. Kahtlemata peaks olema rohkem ennetustööd,» lisas spiiker.

Möödunud nädalal avaldas Gedvilas surmanuhtluse taastamisele toetust. «Kui pannakse toime selliseid asju ja kui näed, kuidas ilmuvad välja sellised kurjategijad, kes panevad toime nii julmi kuritegusid, tasub küll väga tõsiselt mõelda surmanuhtluse peale,» ütles Gedvilas.

Hiljem märkis Gedvilas, et ta tegi taolise avalduse vihahoos, viidates Leedut hiljuti šokeerinud juhtumile, kui Panevėžyses esmalt vägistati ja seejärel põletati elusalt teismeline tüdruk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles