Greenpeace'i aktivistid protestivad vahistamiste vastu Venemaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greenpeace'i aktivistid
Greenpeace'i aktivistid Foto: SCANPIX

Keskkonnaorganisatsiooni Greenpeace liikmed avaldavad üle maailma meelt Arktikas naftapuurimise vastu protestinud aktivistide vahistamise vastu, ütles organisatsiooni Venemaa Arktika programmi juht Vladimir Tšuprov kolmapäeval uudisteagentuurile Interfax.

«Protestimiitingud on toimunud eelmisel ja sel nädalal vähemalt 30 riigis, sealhulgas Türgis, Kreekas, Bulgaarias, Indoneesias, Austraalias, Hongkongis, Soomes, Šveitsis ja Lõuna-Aafrika Vabariigis.»

Kolmapäeval piketeeriti Saksamaal 23 Gazpromi bensiinijaama ees.

«Aktivistid on vastu Venemaa kavatsusele hakata Arktikas naftat puurima. Berliinis aheldasid aktivistid end bensiinijaamade külge,» selgub avaldusest Greenpeace'i kodulehel.

Meeleavalduste peanõue on Arktikas naftapuurimise vastu protestinud jäälõhkuja Arctic Sunrise meeskonnaliikmete vabastamine.

Vene võimud esitasid kolmapäeval viiele Greenpeace'i aktivistile süüdistuse piraatluses.

Piraatlus on Venemaal karistatav kuni 15-aastase vangistusega.

Vene võimud pidasid keskkonnaaktivistid kinni pärast nende 18. septembri katset ronida Petšora lahes protestiks naftapuurimise vastu energiakontserni Gazprom naftaplatvormile. Kõik Arctic Sunrise'i pardal olnud 30 inimest, teiste seas kaks ajakirjanikku, on võetud eeluurimise ajaks kaheks kuuks vahi alla.

Vahistatud kannavad eeluurimisvangistust Murmanskis ja Apatitõs.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles