Kolm naljameest põhjustasid Heathrow lennuväljal terrorihäire

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti politsei pidas eile õhtul Heathrow lennuväljal äralendu oodanud reisilennukis kinni kolm keskealist meest, keda kahtlustatakse pommiähvarduse tegemises lennuki meeskonnale.


Sky News telekanalil viidati politseiallikatele, kelle sõnul hilisemal lennuki läbiotsimisel koertega midagi kahtlast ei leidnud, mistõttu arvatakse esialgu, et tegu oli vaid halva naljaga, edastas Reuters.

Politsei ametlikus teadaandes märgiti, et kolm meest, 58-, 48- ja 36-aastane, peeti kinnu verbaalsete ähvarduste tegemise pärast lennuki meeskonnale enne õhkutõusu. «Nad arreteeriti kahtlustatuna pommiähvarduse tegemises,» täpsustati samas.

Pealtnägija sõnul mingit karjumist ei olnud. Kõik kolm ilmselt valge nahavärviga meest viidi kiiresti lennukist välja ja nuuskurkoerad lasti sisse.

Emiratesi lend EK004 sihiga Dubaisse lükati edasi laupäeva pärastlõunale. Kõik reisijad peale mainitud kolme paigutati ööks hotellidesse. Lennujaama pressiesindaja sõnul teisi lende juhtum ei puudutanud.

Eesimesel jõulupühal ühel Detroiti suundunud reisilennukil üritatud terrorirünnaku järel on kõigis maailma lennujaamades karmistatud julgeolekumeetmeid ja võimalikele ohtudele reageeritakse kiiresti.

Suurbritannia teatas alles sellele nädalal rangema kontrolli kehtestamisest ning Heathrow lennujaamas plaanitakse juba kolme nädala jooksul kasutusele võtta ülekeha reisijaid paljastavad skannerid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles