Twitter osutus Haiti katastroofi järel taas möödapääsmatuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment suhtluskeskkonna Twitter avalehelt.
Fragment suhtluskeskkonna Twitter avalehelt. Foto: Postimees.ee

Mikroblogiteenus

Twitter

on Haiti maavärina järel taas tõestanud, et on maailmas katastroofide aegu võtmetähtsusega kommunikatsioonivahend, kirjutab AFP.


Eeskätt Twitteri ja selle pilditeenuse TwitPic abil kandusid Port-au-Prince'ist kiiresti maailma südantlõhestavad abipalved ja fotod maavärina tagajärgedest.

TwitPic on teenus, mis lubab inimestel Twitterisse fotosid üles laadida ning Twitter ise võimaldab kasutajatel edastada maailmale maksimaalselt 140 tähemärgi pikkusi tekste.

«Hävitus on massiivne,» kirjutas näiteks üks Twitteri kasutaja hispaania keeles vastuseks Haiti ajakirjaniku Carel Pedre poolt mobiiltelefoniga tehtud fotole.

Just internetikasutajate tehtud fotod olid ühed esimesed, mis rahvusvahelises meedias vapustava katastroofi järel ilmusid.

TwitPic on saanud uudisteagentuuridelt hulganisti palveid saada nõusolekut katastroofipiltide avaldamiseks. Ühtlasi on uudistevõrgud läbi Twitteri pöördunud ka nende poole, kes sündmuskohal viibivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles