Paavst kohtus teda rünnata üritanud naisega

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Susanna Maiolo.
Susanna Maiolo. Foto: Reuters / Scanpix

Jõulumissa eel paavst Benedictus XVI pikali tõuganud naine kohtus roomakatoliku kirikupeaga ja palus talt andeks. Vatikani teatel on paavst intsidendi andestanud.

Vatikani esindaja isa Federico Lombardi sõnul kohtusid paavst, 25-aastane Susanna Maiolo ja naise pere erakohtumisel Vatikanis. Maiolo vabandas paavsti ees ja paavst soovis aastaid psüühiliste probleemide tõttu ravi saanud naisele head paranemist, vahendas BBC News.

Šveitsi ja Itaalia kodakondsusega Maiolo hüppas Vatikani Püha Peetri kirikus üle turvatõkke ja lõi jõuluõhtul kesköisele missale saabuva paavsti jalust maha. Väidetavalt tegi Maiolo ka ülemöödunud aasta jõulumissa eel sarnase katse paavstini jõuda.

Paavst intsidendis viga ei saanud ja oli võimeline missa kavakohaselt läbi viima, kuid samuti maha kukkunud 87-aastane Prantsuse kardinal Roger Etchegaray murdis jalaluu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles