Briti armeekonvoi viis kodumaale illegaale

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistanist, Iraanist ja Aafrikast saabunud põgenikud ootamas Calais' sadama lähedal võimalust lipsata üle väina Suurbritanniasse.
Afganistanist, Iraanist ja Aafrikast saabunud põgenikud ootamas Calais' sadama lähedal võimalust lipsata üle väina Suurbritanniasse. Foto: Reporters / Scanpix

Inglismaa lääneosas asuvast sõjaväebaasist avastati viis illegaalset immigranti, kes olid riiki pääsenud armee sõidukitega, mis tulid hiljuti tagasi Kosovost.

Gloucesteri politsei teatel tabasid sõdurid oma barakkidest kaks indialast, kaks afgaani ja ühe iraanlase, vahendas AFP. Ilmselt ronisid nad konvoile Calais’ sadamas Prantsusmaal.

Kõik viis salareisijat olid noored, kolm neist alles teismeeas. Enne arreteerimist ja immigratsiooniametnikele loovutamist anti neile süüa ja vett.

Briti suurima tabloidlehe The Sun andmetel juhtisid sõjaväemasinaid sõdurite järelevalve all lepingulised tsiviilisikud. Immigrandid avastati alles siis, kui sõidukitelt võeti sõjaväebaasis katted ära.

Gloucesteri sõjaväeosas vaadatakse armeejuhtkonna korraldusel nüüd kriitilise pilguga üle julgeolekumeetmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles