Teede purunemine Haitil takistab abisaadetiste jõudmist hädalisteni

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiti jaoks mõledud medikamentide ja humanitaarabi pealelaadimine Merignac'i lennuväljal Bordeaux' lähistel Prantsusmaal.
Haiti jaoks mõledud medikamentide ja humanitaarabi pealelaadimine Merignac'i lennuväljal Bordeaux' lähistel Prantsusmaal. Foto: SCANPIX

Haitisse saabub pidevalt uusi abisaadetisi, kuid erinevate ummikute ja infrastruktuuri purunemise tõttu pole seda võimalik lennuväljalt edasi toimetada.


Eriti keeruline on lugu rasketehnikaga, vahendas BBC

Paljud inimesed veetsid tänavatel kolmanda öö järjest ilma ulualuseta või pealinna Port-au-Prince'i rajatud ajutises laagripaigas.

Rusude koristamisega on kiire, kuid ekskavaatoreid ja kraanasid napib. Kümned tuhanded inimesed vajavad joogivett ja toitu. Vigastatud vajavad esmaabi.

Lennukid maanduvad Haitile suisa järjekorras, kuna sadam on muutunud kasutuskõlbmatuks. Teed ja tänavad on rusude tõttu läbipääsmatud.

Port-au-Prince'is on puhkenud koguni rahutusi abisaadetiste toppama jäämise tõttu. Närvilised ja vihased inimesed on ehitanud ohvrite surnukehadest koguni teedele barjääre.

USA president Barack Obama tõotas Haitile suurt abi, kuid hoiatas samas, et selle jõudmine inimesteni võib võtta aega.

Obama ja Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy kavatsevad kutsuda Haiti ülesehitamiseks kokku rahvusvahelise nõupidamise, kaasates sinna ka Brasiilia ja Kanada.

Punase Risti andmetel hukkus teisipäevases maavärinas 45 000 kuni 50 000 inimest. Looduskatastroof mõjutab kolme miljoni inimese argipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles